fbpx

« Rutes Benvinguts a Pagès

Terres de l’Ebre

Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Públic objectiu: Famílies, foodies, turistes culturals, amants fotografia/natura.

Durada: 3 dies

Highlights: Paisatges vinícoles, productes singulars, vins, olis, història, animals, apicultura.

Poblacions incloses (explotacions): Flix, Vinebre, Rasquera, El Perelló.

Accés: Per la C-12, per la N-420, N-340, i AP-7 i C-44.

Nota important:
Aquestes rutes estan pensades per a fer-les tant durant l’1 i 2 de juny en el marc del Benvinguts a Pagès com la resta de caps de setmana fins al Benvinguts 2020. Recordeu que les portes obertes i degustacions gratuïtes, els menús Benvinguts a Pagès i les ofertes concretes d’allotjament només seran vigents els dies 1 i 2 de juny. La resta de l’any, les visites a les explotacions poden tenir o no un cost i poden requerir o no reserva prèvia. Us recomanem que us poseu en contacte amb les diferents empreses de la ruta per a gaudir-la plenament fora del marc del cap de setmana de l’1 i 2 de juny.

La ruta de les Terres de l’Ebre transcorre per les comarques de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre.

Amb el riu Ebre guiant-vos la major part de la ruta, i la Serra de Cardó resseguint el tram final, amb aquest recorregut coneixereu una de les zones menys conegudes de les Terres de l’Ebre, i ho fareu de la manera més deliciosa.

Són quatre pobles on es concentren els diferents projectes agrícoles i ramaders. Us rebran tots amb els braços ben oberts. A part, dediqueu una tarda a gaudir de tot el que us pot oferir el majestuós Ebre, tant en vistes, pobles de riba o activitats de lleure. Si no us dona temps de visitar-ho tot, no dubteu a tornar ben aviat.

Divendres

On dormir:  Teniu vàries opcions. A Móra d’Ebre, habitacions a Casa del Castell i 7 de Ribera Hostal-Agrobotiga, i a Móra la Nova, Hostal Fontdemora; casa rural de lloguer sencer a Lo Racó de Cal Brisda, a Torre de l’Espanyol o Casa Font-Història a Pagès a Benissanet; i

Càmping i Alberg Tivissa, al poble de Tivissa.

Sopar: Podeu sopar en un dels restaurants participants o a l’allotjament escollit, en cas d’oferir aquest servei.

Dissabte

Iniciem el dissabte a Flix. Teniu 22km des de Móra, 11km des de Torre de l’Espanyol, i 32km des de Tivissa. Aquí podreu conèixer Somper, el projecte apícola i oleïcultor ecològic de la Núria i en Lluís. A Somper podreu posar-vos el vestit d’apicultor i anar a conèixer les arnes. Aquí també podreu comprar mels de diferents tipus, vinamelagre (vinagre de mel) o xocolates de mel.

Continuem la ruta cap a Vinebre, a visitar el Molí de Rué, a 8km des de Flix. Aquesta petita empresa familiar, amb la quarta generació ja al capdavant, es dediquen a produir i elaborar oli i vins sota la DO Tarragona. Un dels productes estrella és el vimblanc de Vinebre, un vi tradicional que han recuperat. A les mateixes instal·lacions, podreu visitar el celler i també el molí antic d’oli.

Dinar: Podeu anar a fer un menú Benvinguts a Pagès al Restaurant Hostal Gastronòmic La Creu a Móra d’Ebre, a 15km de Vinebre.

Durant la tarda, teniu vàries opcions per a gaudir del patrimoni cultural i paisatgístic tant de la Ribera com del Baix Ebre.

A 8km de Móra d’Ebre, a la riba dreta de l’Ebre, teniu Miravet. Podeu passejar pel poble, visitar el Castell templer ubicat dalt d’un turó o fer activitats al riu Ebre, com navegar pel riu en piragua o fer l’últim Pas de Barca, que creua entre Miravet i la C-12.

Al Baix Ebre, a 24km de Móra d’Ebre, trobareu la vila de Benifallet, amb el riu que creua el municipi. Aquí podeu visitar les Coves Meravelles o navegar amb Lo Llagut, una rèplica de les barques antigues que s’utilitzaven per transportar mercaderies al llarg de l’Ebre.

Sopar: Podeu sopar en un dels restaurants participants o a l’allotjament escollit, en cas d’oferir aquest servei.

Diumenge

El diumenge el comencem a la població de Rasquera, a peu de la serra de Cardó, on podreu visitar fins a tres explotacions de caràcter familiar.

A la Formatgeria Laura tenen un ramat de cabres amb la llet de les quals elaboren formatges frescs i curats, mató i quallades, tots fets de manera artesana i seguint la tradició ramadera d’aquesta vila.

A Biopaumerà fan vins i olis de vinyes i oliveres centenàries pròpies. Els cultius són ecològics i els vins que elaboren són blancs, escumosos, rosats i negres joves i de criança. A la mateixa finca, l’Helga també hi conrea fruiters i horta.

Los Bordissets de la Rafela és una explotació ramadera de vaques de carn de tipus extensiu. Les vaques pasturen lliurement per les finques i s’alimenten, la major part de l’any, de pastura i herba silvestre. A Los Bordissets també hi cultiven hortalisses de temporada.

Si us queda matí per seguir visitant, arribeu-vos fins al Perelló, a 20 minutets de Rasquera. Aquí trobareu dues explotacions molt interessants.

A Bodegas El Grial han recuperat la tradició vitivinícola de la zona, que s’havia perdut i substituït pel cultiu de fruiters i ametllers. És al 1998 que inicien la reconversió de l’antiga vinya, fins a les 27 ha de vinya ecològica que conreen actualment i a partir de la qual elaboren vins blancs i negres.

Terra de Burgans és el projecte particular de la Maite i de l’Àngel, el seu pare. A l’anomenada partida del Burgà, al mateix Perelló, la Maite conrea oliveres per extreure’n un oli verge extra premiat internacionalment. També hi cultiva hortalisses de temporada i fruiters, tot ecològic.

Dinar: Arribeu-vos a degustar un menú Benvinguts a Pagès al Restaurant Mas d’en Curto, al mateix Perelló.

Potser heu guardat alguna visita per a la tarda. Sinó, abans de marxar, acosteu-vos a les boniques platges de l’Ampolla o de l’Ametlla de Mar, a només 15km del Perelló. El bell mig del Delta de l’Ebre també el teniu ben a prop, a uns 30min en direcció sud.

Segur que després d’aquest cap de setmana, us hauran quedat molts racons, pobles, patrimoni cultural i paratges naturals per veure. Us convidem a tornar i seguir explorant les Terres de l’Ebre, declarades Reserva de la Biosfera l’any 2013.

« Totes les rutes

Torna a dalt