El programa InnoBaP, impulsat per Prodeca en el marc del projecte Interreg MD.net: “When brand meets people”, vol reconèixer i impulsar 5 productes i/o serveis d’empreses agroalimentàries participants al Benvinguts a Pagès 2020, que destaquin pel seu potencial innovador.
L’objectiu principal del programa és assistir als 5 productors/es amb eines pràctiques i assessorament individualitzat per a promoure el potencial dels seus productes i explotacions agràries. Es proporcionarà suport en l’anàlisi i millora de la seva competitivitat i perspectives de comercialització/internacionalització.
Pommy House, des del Montsià, està especialitzada en la producció de magranes de varietats primerenques i residu zero, exporta a Europa i a altres països com Qatar i compta amb un sistema informàtic pioner per garantir la traçabilitat de la producció.
Aromis de la Conca, situada a Montblanc a la Conca de Barberà, ha recuperat el conreu del safrà a Catalunya, després de 100 anys de la seva desaparició. El safrà de la Conca de Barberà és considerat de gran qualitat pels seus aromes i sabors.
Lo Caragol de la Serra, a Les Garrigues, és una explotació dedicada a la cria i engreix de cargols que aplica un model singular. Replica en aquest espai agrícola unes condicions molt similars a les del medi natural, amb fruites, verdures, herbes i gra ecològic per als cargols. La seva producció arriba als restaurants i comerços de la província, però també de Barcelona.
Des de la Noguera, Fructumcat és la quarta generació de pagesos que treballen la terra a partir de la vinya, l’olivera, les fruites de bosc i els cereals. Ho fan a partir d’una agricultura sostenible, amb criteris de producció integrada i en què es mantenen el cicles lunars de la biodinàmica tradicionals de principis de segle XX.
A Osona, el Centre de Manipulació de la Castanya dona protagonisme a aquest producte durant tot l’any més enllà de la tardor des d’unes finques situades a 900 metres d’alçada al Montseny. L’explotació treballa amb un procés totalment natural on només es tracta amb castanya. D’aquesta manera s’obté un producte molt ric en vitamines, minerals i molt nutritiu conservant totes les seves propietats organolèptiques.