Costa de Barcelona 3

Públic objectiu: Winelovers, foodies, famílies, amants fotografia/natura, turistes culturals

Durada: 3 dies

Highlights: Vins, caves, mel, horta, oli, productes ecològics, productes amb DO/IGP, varietats i races autòctones.

Poblacions incloses (explotacions): Sant Cugat del Vallès, Sant Climent de Llobregat, Gavà, Subirats, Gunyoles-Avinyonet del Penedès, Pla del Penedès, Guardiola de Font-Rubí, Font-Rubí i Sant Sadurní d’Anoia.

Accés: AP-7, A-2, C-31, C-15.

Comarques (explotacions): Vallès Occidental, Baix Llobregat i Alt Penedès.

Nota important:
Aquestes rutes us poden servir com a guia o inspiració. Les visites i activitats que trobareu en cada ruta es troben disponibles tot l’any (excepte les que així ho marquen). En podeu fer la reserva a través de la web de benvingutsapages.cat en les fitxes de cada explotació. Per a altres visites i activitats a banda, o altres dies i horaris, poseu-vos en contacte amb l’explotació corresponent. Podeu aprofitar també fer compra de productes agroalimentaris directament a les explotacions. Per a restaurants i allotjaments us recomanem que també us poseu en contacte amb cada establiment.

La següent ruta s’emmarca en tres de les comarques de Costa de Barcelona, centrant-se, sobretot, en les explotacions d’horta del Baix Llobregat i els cellers de l’Alt Penedès. Perquè sigui més àgil i pugueu triar d’acord amb els vostres gustos, us proposem dues opcions que parteixen de diferents punts al dissabte al matí però acaben compartint la tarda de dissabte i tot el diumenge. L’opció A inclou mel i horta ecològica al matí. L’opció B té un enfocament més enoturístic des del principi. Ambdues opcions es troben a mig camí, a l’Alt Penedès, per continuar tant amb visites a cellers com a un molí d’oli i a una granja de Gall del Penedès.

DIVENDRES

On dormir: a l’Alt Penedès teniu la casa rural La Casa del Molí, a Pontons, i els apartaments Cal Negri, a Vilafranca del Penedès. A la comarca del costat, al Garraf, teniu la casa rural Casa de Vacances “Cal Vives” a Canyelles.

Sopar: Podeu sopar en un dels restaurants participants o a l’allotjament escollit, en cas d’oferir aquest servei.

OPCIÓ A

DISSABTE

Donem inici a aquesta part de la ruta entrant breument al Vallès Occidental per a visitar una explotació apícola dins el Parc Natural de Collserola. Melvida, al terme municipal de Sant Cugat del Vallès, només fa visites durant els mesos d’abril, maig i setembre. Creat amb la intenció de repoblar d’abelles els entorns rurals, a Melvida treballen amb pagesos i pageses per millorar els processos naturals de pol·linització i de protecció de la fauna i la flora autòctones. Durant la visita, aprendreu com funcionen les arnes i quina és l’enorme importància de cuidar a les abelles.

Seguim la ruta en direcció sud cap al Baix Llobregat per fer parada a Sant Climent de Llobregat i Viladecans. Aquí, a 26km de Melvida, trobem Tugas i companyia. Pagesos a la zona des de 1885, aquesta explotació familiar produeix fruita i verdura ecològica. A banda de fer venda directa a peu de finca, també tenen una agrobotiga a Sant Climent i una parada al mercat de Sant Andreu de Barcelona. Durant la visita, passejareu pels camps d’horta i els cirerers, podent collir i fer la vostra pròpia cistella, i fins i tot podreu fer-vos una amanida amb els més de 15 tipus d’enciam que hi cultiven.

A 10km de Tugas i companyia, a Gavà, coneixerem Vilaeco, el projecte agrícola del jove pagès Xavier Estrada. En Xavier, recuperant el saber familiar, conrea el seu propi hort i fruiters ecològics i regeneratius. Podreu fer-hi compra directa, visitar la finca i tastar-ne els productes de temporada.

Dinar: Al Baix Llobregat, a menys de 10km de Vilaeco, teniu La Gofreria by Cooketea a Castelldefels, Can Martí PB Restaurant a Viladecans, Restaurant Atrévete a Sant Boi de Llobregat o Restaurant 9 Cèntric al Prat de Llobregat. Entre 20 i 30km de Vilaeco, ja al Garraf, teniu el Restaurant la Salseta i el Restaurant Pícnic Sitges a Sitges, Zen&Do Restaurant i Clubhouse27, a Sant Pere de Ribes, El Dinou a Vilanova i La Geltrú, i D’Alma Restaurant, a Cubelles. A l’Alt Penedès, i just a 6km de Cuscó Berga, l’explotació de la tarda de dissabte, teniu el restaurant La Posada, al poble de Sant Pere Molanta.

Continuem la tarda de dissabte ja en plena comarca de l’Alt Penedès. Farem parada al celler Cuscó Berga, a les Gunyoles, al terme d’Avinyonet del Penedès. Aquest celler familiar realitza una viticultura artesana i ecològica per elaborar vins naturals i escumosos. Amb les vinyes al mateix massís del Garraf, Cuscó Berga ofereix visites tant per a descobrir els seus vins monovarietals i caves Premium com per gaudir al màxim d’un paisatge privilegiat. Aquí podreu visitar tant el celler com passejar entre vinyes, marges de pedra seca i oliveres centenàries en Land Rover.

Sopar: Podeu sopar en un dels restaurants participants o a l’allotjament escollit, en cas d’oferir aquest servei.

DIUMENGE

Seguint amb la nostra ruta per l’Alt Penedès, el matí de diumenge el comencem al Pla del Penedès, a la Granja Guirigall. Criadors del Gall del Penedès seguint la tradició familiar, la Granja Guirigall neix el 2003 i entra a formar part de l’Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca, aconseguint el certificat IGP Gall del Penedès el 2016. Mentre treballen en la conservació d’aquesta raça de gallines, ofereixen visites al corral i a un recorregut cultural per l’entorn. Les visites finalitzen amb una degustació d’un paté deliciós de Gall del Penedès i d’una copeta de vi.

A 9km de la Granja Guirigall anem a trobar el Molí d’Oli Josep Lluch, a Guardiola de Font-Rubí. Durant la campanya de l’oliva, del 15 d’octubre al 6 de gener, ofereixen visites els matins de diumenge. L’oli verge extra que elaboren és fruit d’una tradició familiar oleïcultora que va enrere fins al 1770. Aquí podreu visitar el molí antic que encara conserven, el molí modern i també degustar els seus olis.

Posem punt i final a les visites de diumenge fent parada al celler Suriol, a Font-Rubí, a 4km del Molí d’Oli Josep Lluch. Aquest celler familiar va néixer el 1985 i actualment compta amb 30 hectàrees de vinyes ecològiques de varietats autòctones sota la DO Penedès. El seu compromís amb la sostenibilitat ha guiat sempre la producció dels vins de finca i els caves de criança de la casa. Durant la visita, podreu conèixer el Castell de Grabuac i la capella de Can Suriol, les vinyes i el celler, on s’acaba amb un tast comentat de 3 productes del celler.

Dinar: a uns centenars de metres del celler Suriol teniu La Taba a Vilobí del Penedès. A menys de 10km, podreu dinar als restaurants Sant Jordi Ca la Katy i Casa Nova Restaurante Finca Cal Tofol a Sant Martí Sarroca o als restaurants Cal Joanet, Restaurant Cal Ton, Restaurant Casa Joan, Bar Restaurant 20a i El Cigró d’Or a Vilafranca del Penedès. Al Pla del Penedès, a 11km del celler Suriol, teniu el restaurant El Centre.

Abans de marxar de la comarca, us recomanem visitar l’important patrimoni modernista del Penedès, com la ruta lliure pel modernisme de Sant Sadurní d’Anoia o les visites teatralitzades per la Vilafranca Modernista.

La Costa de Barcelona és un territori ple de racons, pobles, patrimoni cultural, paratges naturals i activitats per veure i fer. Us convidem a tornar i seguir explorant a fons tota la Costa de Barcelona a través del Benvinguts a Pagès Tot l’Any.

OPCIÓ B

DISSABTE

Aquesta opció de ruta transcorre tota sencera per l’Alt Penedès.

Donem inici dissabte al matí amb la visita a Vins El Cep, a Sant Sadurní d’Anoia. De la unió de quatre famílies de viticultors i quatre heretats, el 1980 neix aquest celler, tot i que la tradició viticultora es remunta a 1448. Les finques i el celler, rodejats de boscos, es situen als Costers de l’Anoia, a Can Llopart de les Alzines, on hi practiquen una agricultura ecològica i biodinàmica, sent-ne pioners. De fet, un dels seus caves és el primer cava certificat biodinàmic del món. Durant la visita, podreu passejar entre vinyes i boscos i conèixer, ja al celler, el procés d’elaboració del cava. Un tast comentat dels vins i caves dona el punt final a la visita.

A 7km de Vins el Cep, continuem aquest matí enoturístic visitant les Bodegues Sumarroca, a Subirats. Productors de caves i vins ecològics, el cultiu de les seves més de 400 hectàrees i l’elaboració al celler combinen tradició, sentiment i coneixement, permetent-los així seguir innovant sense perdre l’essència del projecte. Podreu visitar tant les vinyes com el celler i acabar amb un tast de tres dels productes que elaboren. Les visites són aptes per a persones amb dificultats visuals i /o físiques.

Dinar: a menys de 15km de Sumarroca, teniu el Mirador de les caves a Els Casots-Subirats, el Restaurant Sol i Vi a Sant Sadurní d’Anoia, Cal Xim i Cal Pere del Maset a Sant Pau d’Ordal i El Celler de l’Ordal, a l’Ordal.

Continuem la tarda de dissabte fent parada al celler Cuscó Berga, a les Gunyoles, al terme d’Avinyonet del Penedès. Aquest celler familiar realitza una viticultura artesana i ecològica per elaborar vins naturals i escumosos. Amb les vinyes al mateix massís del Garraf, Cuscó Berga ofereix visites tant per a descobrir els seus vins monovarietals i caves Premium com per gaudir al màxim d’un paisatge privilegiat. Aquí podreu visitar tant el celler com passejar entre vinyes, marges de pedra seca i oliveres centenàries en Land Rover.

Sopar: Podeu sopar en un dels restaurants participants o a l’allotjament escollit, en cas d’oferir aquest servei.

DIUMENGE

Seguint amb la nostra ruta per l’Alt Penedès, el matí de diumenge el comencem al Pla del Penedès, a la Granja Guirigall. Criadors del Gall del Penedès seguint la tradició familiar, la Granja Guirigall neix el 2003 i entra a formar part de l’Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca, aconseguint el certificat IGP Gall del Penedès el 2016. Mentre treballen en la conservació d’aquesta raça de gallines, ofereixen visites al corral i a un recorregut cultural per l’entorn. Les visites finalitzen amb una degustació d’un paté deliciós de Gall del Penedès i d’una copeta de vi.

A 9km de la Granja Guirigall anem a trobar el Molí d’Oli Josep Lluch, a Guardiola de Font-Rubí. Durant la campanya de l’oliva, del 15 d’octubre al 6 de gener, ofereixen visites els matins de diumenge. L’oli verge extra que elaboren és fruit d’una tradició familiar oleïcultora que va enrere fins al 1770. Aquí podreu visitar el molí antic que encara conserven, el molí modern i també degustar els seus olis.

Posem punt i final a les visites de diumenge fent parada al celler Suriol, a Font-Rubí, a 4km del Molí d’Oli Josep Lluch. Aquest celler familiar va néixer el 1985 i actualment compta amb 30 hectàrees de vinyes ecològiques de varietats autòctones sota la DO Penedès. El seu compromís amb la sostenibilitat ha guiat sempre la producció dels vins de finca i els caves de criança de la casa. Durant la visita, podreu conèixer el Castell de Grabuac i la capella de Can Suriol, les vinyes i el celler, on s’acaba amb un tast comentat de 3 productes del celler.

Dinar: a uns centenars de metres del celler Suriol teniu La Taba a Vilobí del Penedès. A menys de 10km, podreu dinar als restaurants Sant Jordi Ca la Katy i Casa Nova Restaurante Finca Cal Tofol a Sant Martí Sarroca o als restaurants Cal Joanet, Restaurant Cal Ton, Restaurant Casa Joan, Bar Restaurant 20a i El Cigró d’Or a Vilafranca del Penedès. Al Pla del Penedès, a 11km del celler Suriol, teniu el restaurant El Centre.

Abans de marxar de la comarca, us recomanem visitar l’important patrimoni modernista del Penedès, com la ruta lliure pel modernisme de Sant Sadurní d’Anoia o les visites teatralitzades per la Vilafranca Modernista.

La Costa de Barcelona és un territori ple de racons, pobles, patrimoni cultural, paratges naturals i activitats per veure i fer. Us convidem a tornar i seguir explorant a fons tota la Costa de Barcelona a través del Benvinguts a Pagès Tot l’Any.

Veure el video

Ho organitza

Hi col·labora

Успейте воспользоваться бонусами в 1win. Простая регистрация, актуальное зеркало и промокоды ждут вас. Время играть и выигрывать! .

Aconsegueix l'oportunitat de girar els rodets sense risc i guanyar premis reals. Els girs gratuïts (фриспины за регистрацию) et permeten jugar de franc i augmentar les teves possibilitats d'aconseguir un gran premi.

.