Costa Daurada 1

Públic objectiu: Foodies, winelovers, amants fotografia/natura, famílies, senderistes

Durada: 3 dies

Highlights: Paisatges vinícoles, vins de qualitat, vistes panoràmiques, productes singulars.

Poblacions incloses (explotacions): La Figuera, la Morera de Montsant, Montblanc.

Accés: Per l’AP-7, l’AP-2, la N-340, la N-420, la N-240, la C-12, la C-14.

Comarques (explotacions): Priorat i la Conca de Barberà.

Nota important:
Aquestes rutes us poden servir com a guia o inspiració. Les visites i activitats que trobareu en cada ruta es troben disponibles tot l’any (excepte les que així ho marquen). En podeu fer la reserva a través de la web de benvingutsapages.cat en les fitxes de cada explotació. Per a altres visites i activitats a banda, o altres dies i horaris, poseu-vos en contacte amb l’explotació corresponent. Podeu aprofitar també fer compra de productes agroalimentaris directament a les explotacions. Per a restaurants i allotjaments us recomanem que també us poseu en contacte amb cada establiment.

Aquesta ruta transcorre pel Priorat i la Conca de Barberà, dues comarques amb autèntica essència vinícola i d’alt interès turístic. Les visites als diferents cellers de la ruta us permetran conèixer vins de qualitat tant de la DOQ Priorat com de la DO Conca de Barberà. També hi podreu tastar formatges artesans, embotits artesans, olis verge extra, hortalisses ecològiques i un producte tan singular com el safrà. Una ruta que va de les magnífiques vinyes de coster prioratines i la muntanya màgica del Montsant a la Conca de Barberà passant per les muntanyes de Prades i el Paratge Natural de Poblet (espai protegit).

Els paisatges vinícoles us acompanyaran al llarg de la ruta. Coneixereu les varietats típiques del Priorat, com la garnatxa i la carinyena, i també el trepat, la varietat autòctona i estrella de la DO Conca de Barberà. La Conca, a més, és l’epicentre de la recuperació d’un cultiu de gran importància històrica, el safrà.

DIVENDRES

On dormir: Al Priorat podeu trobar habitacions a Mas Figueres a Marçà, també a Cornudella de Montsant a Lorefugi, i apartaments a Apartaments l’Escoleta de Falset.

A la Conca de Barberà, a l’Espluga de Francolí, podeu reservar habitacions o un apartament a Villa Engracia, o us podeu allotjar a l’Alberg l’Espluga de Francolí. A Vimbodí i Poblet, hi teniu l’allotjament turístic Cal Passió, Cal Bomber 1779 i els apartaments Masia Sagués. També podeu reservar habitacions a Casa Miret, a Vallverd, o llogar la casa de Ca l’Esperanso, a Sarral, Niu Rural a Les Piles, Cal Bertran a l’Albió o a la Caseta Solivella, a Solivella. Ja al Baix Camp, però a 8k de Vilanova de Prades, teniu la vila de Prades, on us podeu allotjar a les habitacions, iglús i cabanes als arbres del Xalet de Prades. A l’Alt Camp, a uns 19km de la zona de Montblanc, teniu la casa rural Mas Rossell, al Pla de Santa Maria.

Sopar: Podeu sopar en un dels restaurants participants o a l’allotjament escollit, en cas d’oferir aquest servei.

DISSABTE

Comencem el dissabte al Priorat visitant l’explotació Hericamps, a la bonica vila de Figuera. L’Heribert i la Nausica són els joves pagesos de l’actual generació rere aquest projecte agrícola familiar. Aquí podreu visitar les vinyes, l’horta i el celler i podreu degustar els seus vins i oli d’oliva verge extra. En temporada, també podreu preparar una cistella de verdures ecològiques i de temporada.

Continuem el dissabte coneixent un dels cellers que conreen vinyes i elaboren vins sota la DOQ Priorat. La segona visita, que podeu fer tant al matí com a la tarda, depenent del vostre temps, és al Celler Perinet a la Morera de Montsant. A 36km (50min per la T-702) de la Figuera, trobem aquest celler modern i innovador, on les vinyes s’assenten sobre terrasses amb plantacions d’alta densitat i on la tecnologia en tot el procés hi té un paper principal. A les visites, Perinet us convida a conèixer les propietats de la llicorella, la varietat de terrers, la història i les tradicions del Priorat. Fins i tot hi podreu fer un esmorzar entre vinyes i un tast de botes.

Dinar: A 27km del Celler Perinet, a Falset, podeu anar als restaurants El celler de l’Aspic, l’Hostal Sport, el Quinoa Restaurant.

A la tarda, preneu-vos temps per a conèixer la zona del pantà de Siurana, la serra del Montsant o l’encantador poble de Siurana, amb els seus carrers i cases empedrats i unes vistes úniques sobre el pantà, la Serra de Montsant i les Muntanyes de Prades. També podeu anar a fer uns vinets a Falset o a passejar pels pobles del Priorat històric.

Sopar: Podeu sopar en un dels restaurants participants o a l’allotjament escollit, en cas d’oferir aquest servei.

DIUMENGE

Diumenge canviem de comarca i ens arribem a la Conca de Barberà. Lleveu-vos aviat i gaudiu de les carreteres sinuoses i panoràmiques que travessen l’interior del Priorat i la Conca passant per les Muntanyes de Prades i el Paratge Natural de Poblet, un espai de protecció especial molt lligat a la història del monestir de Poblet.

Farem parada a Vimbodí per fer una degustació d’embotits casolans i artesanals en dues botigues centenàries regentades per dues joves: Ca la Cova i Tocineria Cal Silo. Deixeu-nos abans, recomanar-vos la visita al Museu i Forn del Vidre on podreu gaudir d’una demostració en directe de vidre bufat o bé, comprar alguna peça culinària de vidre fet artesanal, com un setrill, porró,… El municipi de Vimbodí i Poblet acull també un dels conjunts monàstics més importants d’Europa, el monestir de Poblet, patrimoni de la UNESCO.

Si teniu un moment, passeu per l’Espluga de Francolí, a 9km de Montblanc. Aquesta vila és coneguda per les seves pastisseries locals on podeu comprar els famosos carquinyolis i altres especialitats locals. I els diumenges al matí, les trobareu obertes.

De l’Espluga de Francolí anem en direcció sud cap a Montblanc per visitar el Celler Josep Foraster, un celler familiar de producció de vins ecològics d’edició limitada sota la DO Conca de Barberà. Aquí podreu tastar els seus vins i cava, alguns d’ells elaborats amb la varietat autòctona Trepat, i visitar les vinyes, el celler i el museu d’eines antigues. També teniu l’opció d’una visita amb esmorzar-maridatge o, a l’estiu, una gimcana en família per les vinyes

La ruta continua amb l’explotació Aromis de la Conca, als afores de Montblanc, per conèixer, de la mà d’en Joan, el projecte de recuperació del cultiu del safrà a la comarca, un cultiu ancestral que es va arribar a perdre fa 100 anys. A les seves finques també hi planten diverses herbes aromàtiques. La millor època per visitar Aromis és a la primavera, per les aromàtiques, i al setembre quan es planta el bulb del safrà o entre octubre i novembre quan hi ha la floració i la recol·lecta. També hi podreu tastar delicadeses elaborades amb safrà.

A Sarral, a 15 minuts de Montblanc i enmig de La Ruta del Cister, hi trobem el Celler de la Cooperativa de Sarral, un clar exponent de les cooperatives modernistes que es van bastir a principis del segle XX, les anomenades “Catedrals del Vi”. Van ser els homes i les dones de Sarral els que van posar els fonaments de la que avui és una de les cooperatives vinícoles més importants de Catalunya.

Dinar: A Montblanc, teniu vàries opcions. Podeu anar al Restaurant Molí del Mallol, al restaurant Sant Francesc, a El Cortijo o a la Pizzeria Viaurèlia. A l’Espluga de Francolí, al costat del Museu Terra (abans Museu de la Vida Rural), trobem el restaurant L’Ocell Francolí, i molt a prop del Monestir de Santa Maria de Poblet podem dinar al Restaurant Masia Sagués. Si voleu endinsar-vos cap a la vila Prades, a 32km, hi teniu la Taverna Braseria.

Seguim en direcció nord en direcció a l’Albió, un petit poble de la vall del Corb on hi trobem l’única formatgeria de la comarca, Formatges Sant Gil, i una artesana tèxtil. Per dinar podem fer parada a Santa Coloma de Queralt al restaurant la Barbacana.

Abans de marxar de la Conca, apropeu-vos a visitar el Monestir de Poblet, de La Ruta del Cister, respirar aire pur a l’espai protegit del bosc de Poblet i altres paratges de les Muntanyes de Prades o passejar pels carrers empedrats de la vila medieval emmurallada de Montblanc. Si torneu un altre cap de setmana, no us perdeu el Museu Terra (abans Museu de la Vida Rural) d’Espluga de Francolí, un espai històric alhora que innovador i cita imprescindible per entendre la importància cabdal del món rural en la història de Catalunya.

Segur que després d’aquest cap de setmana us hauran quedat molts racons, pobles, patrimoni cultural i paratges naturals per veure. Us convidem a tornar i seguir explorant les comarques de terra endins de la Costa Daurada.

Veure el video

Ho organitza

Hi col·labora

Успейте воспользоваться бонусами в 1win. Простая регистрация, актуальное зеркало и промокоды ждут вас. Время играть и выигрывать! .

Aconsegueix l'oportunitat de girar els rodets sense risc i guanyar premis reals. Els girs gratuïts (фриспины за регистрацию) et permeten jugar de franc i augmentar les teves possibilitats d'aconseguir un gran premi.

.